Duguláselhárítás Budaörs Hasznos Fűtési rendszer átmosása Budaörsön

Fűtési rendszer átmosása Budaörsön

A fűtési rendszer átmosása: megoldás a hideg lakás problémájára

Ismeri azt az érzést, amikor a kazán maximumon megy, mégis hideg van a lakásban? Mindeközben a radiátoroknak kellene meleget adniuk, de sajnos nem teszik. Ha ezt tapasztalja, az átmosás lehet a fűtési rendszer megoldása.

Gyakori hibák központi fűtés esetén

 • Nem mindegyik radiátor fűt.
 • Csak foltokban melegszik a radiátor.
 • Gyengén melegedő, vagy teljesen hideg padlófűtés területek.
 • Gyakran kell légteleníteni.

Lehet, hogy a fűtési rendszer tisztításra szorul?

Ezek a hibák jelezhetik, hogy a fűtési rendszer átmosásra szorul. A probléma hátterében gyakran szennyeződések állnak:

 • Gyártás során a csövekben és a radiátorokban olaj és más szennyező anyagok maradhatnak.
 • Használat közben úgynevezett fűtésiszap (vasoxid szennyeződés) keletkezik.
 • Hosszabb távon a kazán és a radiátorok, csövek is vízkövessé válnak.
 • A padlófűtés esetén alacsonyabb hőmérsékletű a fűtővíz. Ezért könnyebben tenyésznek el a fűtésvízben algák és baktériumok. Ezek nem csak dugulást tudnak okozni, de a kémiai folyamatok miatt gáz keletkezik. Emiatt gyakran kell légteleníteni.

Fűtési rendszer átmosása: a megoldás

Ha a fent említett jelenségeket tapasztalja, érdemes lehet átmosatni a fűtési rendszerét. Az átmosás során eltávolítják a szennyeződéseket és az iszapot, ami a radiátorokban és a csövekben felhalmozódott, így a fűtési rendszer ismét zökkenőmentesen fog működni.

Ne szenvedjen tovább a hidegtől! Ha a fűtési rendszere nem működik megfelelően, hívjon minket, hogy segítsünk a probléma megoldásában.

Vegyszeres mosás: Hőcserélők és fűtésrendszerek tisztítása

Vegyszeres tisztítás: Egy alapvető eljárás

A vegyszeres mosás rendkívül fontos eljárás a fűtéscsövek, radiátorok és a gázkazán hőcserélőjének savazásánál. Egy emelt hőfokon áramoltatott vegyszeres oldat segítségével könnyedén eltávolíthatók a lerakódott iszap és korróziós rétegek. Ez a módszer garantálja a rendszer hosszabb élettartamát és magasabb hatékonyságát.

A mosási folyamat és az optimális csatlakozási pontok

A tisztítószert a legoptimálisabb ponton juttatjuk be a rendszerbe, gyakran a keringtető szivattyúhoz kapcsolt adapteren keresztül. Ilyenkor átmossuk a fűtési rendszert, a kazánt, biztosítva a megfelelő hőmérsékletet a mosó vegyszer számára. Az ilyen típusú vegyszeres tisztítás nem befolyásolja a fűtés működését, mivel a berendezés a folyamat alatt majdnem végig üzemszerűen működik.

A csatlakozási pontok több helyen is lehetnek, mint például:

 • a gázkazán szivattyújánál,
 • az osztó gyűjtőnél (ha van),
 • a kazán alatt lévő, erre célra kiépített csatlakozási pontnál,
 • vagy akár a radiátoron is.

Az impulzusos mosás: Egy hatékony alternatíva

Az impulzusos mosás esetén a mosás előtt néhány nappal feltöltjük a rendszert a tisztítószerrel. Az eljárás első lépésben a rendszerben lévő szennyezett vizet leereszti.

Opcionálisan használhatunk nagy erősségű mágneses szűrőt, amely már az első pillanattól kezdve kiszűri az összes mágnesezhető (vas) szennyeződést. Ez a szűrő képes eltávolítani az összes mikroszkopikus méretű fémes eredetű károsanyagot is.

A vegyszeres mosás folyamata: Dinamikus átöblítés

Az átöblítéshez dinamikusan áramoltatjuk a mosóvegyszert. Az eljárás lényege, hogy a mosóberendezés teljesítményét váltakozó irányban az elzáró szelepek segítségével koncentráltan az erősen szennyezett fűtési szakaszra irányítjuk.

Az eltávolított vizet folyamatosan addig pótoljuk, amíg a fűtési rendszerből kiáramolva teljesen le nem letisztul. A szennyezettség távozását lézeres távhőmérővel és hőkamerával ellenőrizzük.

Az öblítési fázis ellenőrzése

A távozó víz kémiai összetevőjét öblítési fázisonként Fernox DTS oldott szilárdság elemző készülékkel ellenőrizzük. Ez mutatja a távozó víz PH és oldott szilárdanyag mértékét, lehetővé téve a tisztítás hatékonyságának folyamatos monitorozását és az esetleges problémák gyors észlelését.

Related Post

radiátor csere

Fűtés tervezésFűtés tervezés

A tökéletes fűtésrendszer kiválasztása Az épületünk fűtésrendszerét úgy érdemes megválasztanunk a fűtés megtervezése előtt, hogy az a lehető legjobb hatásfokkal, valamint energiamegtakarítással rendelkezzen. Napjainkban egyre jobban fejlődik és egyben szigorodnak