Cégünk

Budaörsi Vízvezeték szerelési szakemberei 0-24 rendelkezésre állnak 06308823000

Kiváló szolgáltatásokat kínálunk az Ön számára vízvezeték szerelőként Budapesten és környékén. Szakembereink gyors és megbízható szolgáltatást nyújtanak minden típusú mosogató, kézmosó, mosdó csaptelep és WC csésze beszereléséhez. Többéves tapasztalattal rendelkezünk a mosogatógép szakszerű bekötésében és a falba épített, valamint falon kívüli WC tartályok szerelésében és javításában. Mosógép bekötés garanciával, tanácsadással. Kerti és aknában lévő fagytalanító csapok és főelzárók cseréje is elvégezhető szolgáltatásaink között.

Radiátorok cseréje és darálós WC javítása és duguláselhárítása is szerepel a specialitásaink között. Zuhanykabin és zuhany tálca beépítése, villanybojlerek és átfolyós vízmelegítők cseréje, gázkonvektor csere és javítás, befagyott vízvezetékek kiolvasztása is elvégezhető. Vízvezeték szerelő szolgáltatásainkkal garanciát vállalunk az Ön elégedettségére.

 

Gyakori kérdések és válaszok

A vízvezeték szerelés széleskörű tevékenységet foglal magában, amely a vízellátó rendszer kiépítését, javítását és karbantartását jelenti. Ide tartozik a csövek, csapok, szifonok, tartályok, bojlerek, mosógépek, mosogatógépek és egyéb vízfogyasztó eszközök szerelése, bekötése, cseréje és javítása.

A vízvezeték szereléshez általában szakemberre van szükség, aki megfelelően képzett és felszerelt az adott feladathoz. A vízvezeték szerelők általában gyorsan és hatékonyan dolgoznak, és biztosítják a munka minőségét és garanciát is.

A vízvezeték szerelésnek számos oka lehet, például az elöregedett vagy meghibásodott rendszer cseréje, a csőtörések, a csaptelepek vagy a tartályok meghibásodása, a dugulások vagy a szivárgások, a vízfogyasztó eszközök beszerelése vagy cseréje stb.

A vízvezeték szerelés során fontos, hogy megfelelő anyagokat és eszközöket használjanak, és hogy az adott feladatot a megfelelő előírásoknak és szabványoknak megfelelően végezzék. Ezzel biztosítható, hogy a vízvezeték hosszú élettartamú és biztonságos legyen.

Falba épített WC. tartályom ereszti a vizet a csészébe, bontani kell?

Nem feltétlenül szükséges a falba épített WC. tartály bontása, ha az eresztés oka a tömítések elhasználódása vagy megsérülése. Az ilyen problémákat általában a tömítések cseréjével lehet megoldani. Ezt a munkát azonban csak vízvezeték szerelő szakember végezheti el, mivel a falba épített tartályok esetében a szerelési munkák bonyolultabbak és a javításokat precízebben kell elvégezni. Amennyiben azonban az eresztés okát nem lehet meghatározni, akkor szükség lehet a tartály bontására és alapos ellenőrzésére. A pontos javítási munkálatokról csak helyszíni szemle és felmérés után tudunk pontosabb információkat adni.

Kerámiabetétes csaptelep csepeg, javítható?

A kerámiabetétes csaptelep csepegése általában a belső tömítések kopásának vagy sérülésének köszönhető. Ha a csepegés csak enyhe, akkor esetleg megoldható a tömítések cseréjével, vagy a csaptestbe épített kerámiabetét cseréjével. Ez azonban speciális szerszámokat és tapasztalatot igényel, ezért javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez. Ha nem javítható, akkor a csaptelep cseréje szükséges lehet. Ebben az esetben is javasoljuk, hogy egy tapasztalt vízvezeték-szerelőt hívjon, mert a csaptelep cseréje is komoly szakmai ismereteket igényel.

Eldugult a vízcsap, mit tegyek?

Ha a vízcsap eldugult, az általában azért van, mert a szűrőjében lerakódások képződtek. A legjobb megoldás, ha megtisztítja a szűrőt. Először is, zárja el a vízcsapot a falon lévő elzáróval. Ha van egy másik csap a közelben, akkor azt is elzárja, hogy ne legyen nyomás a rendszerben. Tegye egy vödörbe a szűrővel együtt a csapot, majd a szűrőt óvatosan vegye ki. Használjon ecsetet és tiszta vizet, hogy eltávolítsa a lerakódásokat a szűrőről. Ha a szűrőt alaposan megtisztította, helyezze vissza a helyére, majd zárja vissza a vízcsapot. Ellenőrizze, hogy nincs-e továbbra is csepegés, és ha igen, akkor érdemes szakember segítségét kérni.

Kültéri csőtörésem van, jár a szolgáltatónak a csatorna díj?

A csatorna díj általában a szennyvíz elvezetéséért fizetendő, így a kültéri csőtörés okozta probléma nem tartozik bele ebbe a kategóriába. A szolgáltató általában a közterületen elhelyezkedő vezetékeket és csatlakozókat tartja karban, de a házhoz vezető vezetékek javításáért és karbantartásáért általában a tulajdonos a felelős. Ha nem biztos benne, hogy ki a felelős a javításért, érdemes kapcsolatba lépni a szolgáltatóval, hogy segítsenek az ügy tisztázásában.

Büdös a padlóösszefolyó, mi lehet az oka?

A padlóösszefolyó büdös szaga általában az elakadott szennyeződések, például haj, zsír, ételmaradékok vagy egyéb szerves anyagok lerakódása miatt alakul ki. Ha ezek a szennyeződések nem kerülnek eltávolításra, akkor a baktériumok elkezdenek szaporodni, ami a büdös szag kialakulásához vezet.

A megoldás az, hogy kitisztítja az összefolyót, és eltávolítja az összes lerakódott szennyeződést. A legjobb, ha erre szakember segítségét kéri, mivel a helytelenül végzett tisztítás károsíthatja az összefolyót és a hozzá kapcsolódó csöveket is. Emellett megelőzésként érdemes rendszeresen tisztítani az összefolyót, hogy elkerülje a szennyeződések felhalmozódását és a kellemetlen szagok kialakulását.

Nem melegít a villanybojler, pedig áram van?

Ha a villanybojler nem melegít, akkor valószínűleg valamilyen hiba van a fűtőszálban vagy a hőmérséklet-szabályozóban. Az áram bekapcsolása esetén a fűtőszál vagy a hőmérséklet-szabályozó lehet hibás. Az első lépés, hogy ellenőrizze, hogy a bojler áramforráshoz van-e csatlakoztatva és az áramellátás be van-e kapcsolva. Ha igen, akkor érdemes megnézni a fűtőszál állapotát, ami lehet eltört, elszakadt vagy elkopott. Ha a fűtőszál hibás, akkor azt ki kell cserélni. Ha a fűtőszál jó, akkor lehet, hogy a hőmérséklet-szabályozó hibás, és azt is ki kell cserélni. Ha bizonytalan a hiba okában vagy nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal és szerszámokkal, javasoljuk, hogy hívjon egy szakembert.

Mekkora az optimális előremenő vízhőmérséklet?

Az optimális előremenő vízhőmérséklet függ a fűtési rendszer típusától és a radiátorok típusától is. Általánosan azonban a radiátorokban lévő víz hőmérséklete 60-70 fok között ideális a hatékony fűtéshez. Ez azért fontos, mert ha a víz túl hideg, akkor nem lesz elegendő hő leadása a radiátoron keresztül, ha pedig túl meleg, akkor nő a veszélye a túlmelegedésnek és a korróziónak a rendszerben. A kazánban lévő előremenő vízhőmérsékletet általában a kazán beállításain lehet szabályozni, illetve lehet hőmérséklet-szabályozó szelepet is beépíteni a rendszerbe a hőmérséklet szabályozására. Az előremenő vízhőmérséklet pontos értéke azonban a fűtési rendszer és a radiátorok jellemzőitől is függ, ezért a pontos beállításhoz javasolt szakember segítségét kérni.

Hogyan előzzük meg a dugulás kialakulását a lefolyórendszerben?

A dugulás kialakulásának megelőzése érdekében néhány egyszerű intézkedést javasolok:

Kerüljük a zsíros, olajos, illetve nagy mennyiségű ételmaradék leöntését a mosogatóba vagy a wc-be.

Használjunk szűrőt a mosogatóban és a fürdőkádban, hogy megtartsuk a hajat és a nagyobb szilárd anyagokat.

Időnként használjunk lefolyótisztítószert, amely eltávolítja a lerakódásokat és a szennyeződéseket a csövekben.

Kerüljük a felesleges papírtörlők, vattacsomók, tampontok és más nem lebomló anyagok leöblítését a wc-be.

Tisztítsuk rendszeresen a szifonokat, hogy elkerüljük a lerakódásokat és a szennyeződéseket.

Ne dobjunk el nagyobb mennyiségű festéket, oldószereket vagy más vegyi anyagokat a lefolyóba.

Ha rendszeresen dolgozik otthoni kertjében, akkor gondoskodjon a megfelelő talajfelszívódásról, hogy a növényi maradványok ne jussanak a lefolyókba.

Ha a csatornában a víz lassan folyik le, akkor azonnal hívjunk szakembert, hogy megelőzzük a dugulás kialakulását.

Csepeg a csap, ezt is méri a vízóra?

Igen, ha a csap csepeg, akkor is méri a vízóra a folyóvizet, hiszen a csepegés során is folyik a víz. Ha hosszabb ideig hagyjuk a csapot csepegni, akár jelentős mennyiségű vizet is elpazarolhatunk, ami hatással lehet a vízdíjunkra is. Érdemes tehát időben javítani a csepegő csapot, hogy megelőzzük az anyagi kárt és a környezeti terhelést is.7

Hiteles eredményeket mér a vízóra?

Igen, a vízóra hiteles eredményeket mér, hiszen ez a műszer felelős a felhasznált vízmennyiség pontos méréséért. Az óra működése alapján az illetékes vízmű társaság számlázza a felhasznált vizet, és ennek alapján állapítja meg a fizetendő összeget. A vízórák folyamatos karbantartása és kalibrálása is biztosítja, hogy pontosan mérjenek, és ne okozzanak eltérést a valóságos vízfogyasztás és a mérés között.

A zúgó, zajos, csattogó vízvezeték okai lehetnek:

Magas víznyomás: Ha a víznyomás túl magas, akkor a vízvezetékek zajosak lehetnek. Ez általában a főcsap beállításának csökkentésével vagy egy nyomáscsökkentő szelep beszerelésével javítható.

Lefolyórendszerek eldugulása: A lefolyókban lerakódott szennyeződések és szerves anyagok is okozhatnak zajos vízvezetékeket. Az eldugult lefolyók tisztítása segíthet ebben az esetben.

Lefolyórendszer rossz tervezése: A lefolyórendszer helytelen tervezése vagy szerelése is okozhat zajos vízvezetékeket. Ez lehet például az, hogy a lefolyók nem megfelelően illeszkednek, vagy az, hogy a lefolyórendszer túl sok szöggel rendelkezik.

Lefolyórendszer kopása: A régi lefolyórendszerek idővel elkopnak és szivároghatnak, ami zajos vízvezetékeket okozhat. Ez esetben a lefolyórendszerek cseréje szükséges lehet.

Csövek elhasználódása: Az időszerű karbantartás hiánya, illetve az idő múlása miatt a csövek rugalmassága csökken, merevebbé válnak, és kevésbé ellenállóak a víznyomásnak, amely végül az állandóan mozgó vízhez vezet, és ezzel együtt a hangos vízvezetéket eredményezi.

Hidraulikus ütés: Ez az, amikor a víz áramlik a csővezetéken, és a hirtelen lezárás a nyomás és az áramlás változását eredményezi, ami rezgéseket és zajt okozhat a csövekben. Hidraulikus ütés csökkentő szerelvények beszerelése segíthet csökkenteni ezt a problémát.

Amennyiben a problémára magunk nem tudunk rájönni, vagy nem áll módunkban a hiba elhárítása, érdemes szakember segítségét kérni.

Meddig tartanak ki a flexibilis bekötőcsövek a csaptelepeknél?

A flexibilis bekötőcsövek általában hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a hagyományos szivacsos gumi tömítéssel ellátott csövek. Az élettartamot azonban számos tényező befolyásolja, például a minőség, a használati körülmények, a karbantartás és a rendszeres ellenőrzés. Általában 5-10 évig működnek megbízhatóan, de idővel elöregedhetnek, megrepedhetnek vagy eltörhetnek, ami dugulásokhoz, vízkárokhoz vagy akár áradásokhoz vezethet. Éppen ezért fontos a rendszeres ellenőrzés és karbantartás, valamint a cseréjük akkor, ha már túl régiek vagy sérültek.

Fizet a biztosító csőtörésre?

Általánosságban elmondható, hogy a biztosítók csak akkor fizetnek csőtörés miatt keletkezett károkra, ha a kár oka az adott biztosítási szerződésben szerepel, és nem keletkezett a szerződésben meghatározott kizárt esetek miatt. Az is fontos, hogy a biztosítási díj rendszeresen ki legyen fizetve és az aktuális szerződés feltételeit maradéktalanul betartsák. Az egyes biztosítóknál eltérőek lehetnek a feltételek és a fedezetek, ezért érdemes alaposan áttanulmányozni a szerződést és konzultálni a biztosítótársasággal a pontos részletekkel kapcsolatban.

Mit a teendő vízvezeték csőtörés esetén?

Ha vízvezeték csőtörés történt, azonnal intézkedni kell, hogy minimalizáljuk az okozott károkat és megelőzzük a további károk kialakulását. Az alábbi teendőket érdemes végrehajtani:

Azonnal zárja el a főelzáró csapot, hogy megakadályozza a további vízkárt.
Távolítsa el a vízvezetékrendszerből a vizet, amennyiben lehetséges.
Hívjon segítséget, keressen szakembert, aki gyorsan ki tudja javítani a hibát és elvégzi a szükséges javításokat.
Ha szivárgást észlel a falon vagy a padlón, hagyja abba az áramot az érintett helyiségből és tájékoztassa a szolgáltatót.
Egy vízvezeték csőtörés komoly károkat okozhat, ezért fontos, hogy azonnal intézkedjünk a probléma megoldása érdekében.

Mit tehetünk csatorna csőtörés esetén?

Ha csatorna csőtörésről van szó, akkor azonnal érdemes hívni egy szakembert, aki felméri a helyzetet és javaslatot tesz a szükséges teendőkre. Amennyiben nagyobb a sérülés, és nagyobb mennyiségű szennyezett víz kerül ki a csatornából, akkor érdemes azonnal értesíteni a szolgáltatót is. A csatorna javítása és tisztítása speciális eszközöket és tapasztalatot igényel, ezért mindenképpen szakemberre van szükség. A szakember általában felméri a sérülést, majd szükség esetén kiássa a csatornát és elvégzi a javítást. Ha a sérülés nagyon nagy, akkor esetlegesen az egész csatorna cseréje is szükségessé válhat.

Köszönjük, hogy elolvasta szolgáltatásainkat! Ha bármilyen vízvezeték szereléssel vagy javítással kapcsolatos problémája van Budapesten vagy Pest megyében, forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink gyors és megbízható szolgáltatást nyújtanak mindenféle vízvezeték probléma esetén. Cégünk vállalja a legkülönbözőbb típusú csapok, szifonok, elzárók, WC. tartályok szerelését és javítását, valamint az ásással járó kerti és fagytalanító csapok cseréjét is. Minőségi és korszerű anyagokat használunk, és minden munkánkra garanciát vállalunk. Ha vízvezeték szerelőre van szüksége Budapesten vagy Pest megyében, keressen minket azonnal!